Jót tenni felemelő érzés - miskolci művészek a zene erejével segítenek

Sajátos nevelési igényű tanulóknak tartott koncertet Szécsi Viktória énekesnő és Vihula Mihajlo gitárművész a Martin János Szakképző Iskolában.

 

Az első pillanattól kezdve bensőséges hangulat alakult ki az előadók és a hallgatók között hétfő délelőtt, a Martin János Szakképző Iskola előadótermében, ahol nagy tapssal köszöntötték a művészeket a szakiskola sajátos nevelési igényű tanulói.

Szécsi Viktória énekesnő és Vihula Mihajlo gitárművész „Miskolci Akvarellek” című előadásában ma élő miskolci költők megzenésített verseit hallhatta az iskola közönsége.

Szécsi Viktória egyébként 2015-ben pályakezdő ösztöndíjat nyert az önkormányzattól.

„Elvinni ezen míves zenét mindazokhoz, akik számára fizikai vagy pszichés nehézséget jelent a saját közegükből való kimozdulás” - írja pályázatában a művésznő.

mc_akvarellek3.jpg

Célkitűzésének eleget téve a nyár folyamán már több miskolci intézményben is koncertezett, többek között a „Csilla Bárónő” Szeretetotthonban, valamint a MAON Református Szeretetotthon lakóinak és munkatársainak is.  Mint köztudott, ebben a két létesítményben középsúlyos illetve súlyos testi és értelmi fogyatékos embereket gondoznak.

A művészek más, szintén nehéz helyzetben lévő embertársaiknak is terveznek koncertet adni.

 

https://minap.hu/cikkek/jot-tenni-felemelo-erzes-miskolci-muveszek-zene-erejevel-segitenek

 

minap.hu